Saveti

Kupatilski nameštaj

Mnogo je elemenata koje treba uzeti u obzir prilikom opremanja kupatila. Od postavljanja instalacija tako da budu u skladu sa pozicijom sanitarija, raspored elemenata u prostoru, odabir pločica, armatura i kupatilskog nameštaja. Svakako je dosta faktora koje treba uzeti u obzir, pa se svi vrlo često odlučimo da potražimo stručnu pomoć. Međutim, odabir nameštaja za kupatilo može predstavljati i izazov kome ne biste odoleli.

Nameštaj za svako kupatilo

Svakako osnovni faktor za odabir nameštaja za kupatilo predstavlja veličina kupatila. Koliko velika kupatila daju veći izbor i mogućnost odabira više elemenata, toliko, s druge strane kod manjih kupatila, možete pokazati svoju kreativnost u uklapanju elemenata u kompaktnu celinu.

Ukoliko Vam je na raspolaganju kupatilo većih dimenzija, možete prostor iznad umivaonika odvojiti samo za ogledalo. U tom slučaju, veoma moderno rešenje bi bilo LED ogledalo. Različiti oblici i dimenzije ogledala, različiti dezeni i oblici svetla, kao i mehanizam uključivanja, daju zaista nebrojene mogućnosti.

LED Ogledalo PINNA STANDARD

LED Ogledalo PINNA STANDARD

Ormarić sa ogledalom je veoma praktičan deo kupatila, jer u ormarić možete smestiti sve ono što je potrebno da bude pri ruci za svakodnevnu ličnu higijenu. Za optimalnu kombinaciju korisnog prostora i veličine ogledala, većina ormarića ima ogledalo preko cele površine vrata.

Ormarići sa umivaonikom

Kada je u pitanju ormarić sa umivaonikom, izbor i kombinacije su takođe brojne. Najčešći, i možda najpraktičniji odeli su oni kod kojih je umivaonik postavljen preko cele gornje površine ormarića. Zbog stalnog kontakta sa vodom, ovo je možda najbolje rešenje za dugotrajnost nameštaja u kupatilu. Svakako ponovo veličina prostora diktira odabir veličine ormarića, a prostor ispod umivaonika je zaista dragocen u svakom kupatilu.

Sve više je na tržištu zastupljen model ormarića kod kojih je umivaonik nadgradni. Ovakvi modeli daju egzotičnu notu kupatilu. Kod ovakve vrste ormarića, takođe postoji i varijanta gde se slavina ugrađuje direktno na ormarić, ili varijanta gde se slavina montira na umivaonik. Ukoliko želite “Spa” notu u vašem kupatilu, ovakvi umivaonici su interesantan detalj.

 

 

Komode za kupatilo

Ukoliko to prostor dozvoljava, veoma korisni mogu biti i dodatni elementi u koje se mogu odložiti sve neophodne stvari u kupatilu. Vertikale različitih dimenzija, kao i ormarići različitih oblika i elemenata, upotpuniće izgled ali i funkcionalnost svakog kupatila.

 

Proizvođači često iste modele nude u nekoliko različitih dimenzija. Na taj način, veoma lako možete kombinovati elemente i uklapati ih u prostor kako Vam odgovara. U našem prodajnom salonu možete pogledati neke od modela iz široke ponude domaćih ali i stranih proizvođača, a ukoliko Vam je potreban savet ili informacija o nekom konkretnom proizvodu, naši prodavci su Vam na raspolaganju. Naravno, veliki izbor modela sa svim raspoloživim dimenzijama i dezenima, možete pogledati u našoj internet prodavnici.