Saveti

Montaža stojeće i viseće wc šolje

Pre svega, morate voditi racuna o tome da li je na mestu vaše buduće wc šolje podni ili zidni odvod, ili ćete šolju postaviti negde drugde. O svim tim pitanjima, a posebno o tome da li izabrati plitku ili duboku wc šolju, možete se posavetovati s stručnim saradnicima.

Montaža stajaće wc šolje: Prvo završite s polaganjem pločica. Pritom pazite na to da pod, tamo gde ce stajati wc šolja, bude potpuno ravan pre i posle polaganja pločica. Zatvorite glavnu slavinu za vodu. Uverite se da je odvod čvrsto postavljen tj. fiksirajte ga npr. stezaljkom.
Namestite wc šolju, a pri tome pazite da stoji pravougaono na zid. Odvodni luk povežite s odvodnom cevi. Šolju montirajte s 2 vijka. Pre toga oznacite rupe koje ćete izbušiti, a kod pričvršćivanja vijaka umetnite plastični podmetač, da sprečite oštećenje keramike. Pre nego što konačno pričvrstite šolju, nanesite sanitarni kit na donju stranu tako da izravnate eventualne nepravilnosti pločica.

Montaža viseće wc šolje: Montaža je u načelu slična montaži stajaće wc šolje. Važno je da je zid ravan, zato je pre montaže potrebno izravnati eventualne nepravilnosti. Pri montiranju na gipsane zidove morate dodatno učvrstiti ugradnu okosnicu ili upotrebiti posebnu montažnu konstrukciju.

Related Posts