Saveti

Tipovi kazana u bojlerima

Bojler

Bojler je praktično neizostavan uređaj u svakom domaćinstvu. Život modernog čoveka je nemoguće zamisliti bez bar jednog bojlera u kući. Toplu vodu koristimo za ličnu higijenu, za održavanje domaćinstva, pranje sudova, pranje veša itd. Osim što je važan uređaj, on je i značajan potrošač električne energije.

Zbog svega navedenog, veoma je važno pažljivo odabrati bojler koji odgovara potrebama i navikama domaćinstva, kućnom budžetu, tehničkim uslovima za ugradnju. Kao jedna od karakteristika na osnovu koje se vrši podela bojlera, pominje se vrsta kazana koji je ugrađen u bojler.

Proizvodnja kazana

Vrste kazana

Kazani bojlera mogu biti: emajlirani, prohromski i polipropilenski

Bojler sa Emajliranim kazanom

Kod ovakvih bojlera, kazan je izliven od čelika. Na kraju proizvodnje nanosi se zaštitni sloj – emajl. Emajl je materijal sličan staklu – štiti od korozije i obezbeđuje visok nivo higijene vode. Kvalitet materijala je na visokom nivou, pa proizvođači najčešće nude garanciju na ove bojlere, od nekoliko godina uz periodične provere od strane servisera.

Bojleri sa Prohromskim ili Inox kazanom

Prohromski kazani

Kazan prohromskih bojlera je izrađen od nerđajućeg čelika. Kod izrade ovih bojlera, nije potrebna dodatna zaštita kazana od korozije tako da su ovakvi bojleri dugotrajni. Materijal ne utiče na sastav ni kvalitet vode, pa je ovaj tip kazana široko rasprostranjen u izradi bojlera. Izdržljivost materijala omogućava i dugoročniju garanciju koju proizvođači nude, tako da uz prohromski bojler možete biti bezbrižni i do 10 godina.

Bojler sa Polipropilenskim kazanom

Bojler sa polipropilenskim kazanom izolovan je kvalitetnom polistirenskom izolacijom čime je omogućeno da se zagrejana voda održi duže vreme u toplom stanju. Voda iz polipropilenskog bojlera je fiziološki ispravna. Garancije na ovakve bojlere su obično 2 godine.

U našoj ponudi možete pronaći bojlere svih tipova. Trudimo se da izbor uključuje različite proizvođače kako biste za svoje domaćinstvo mogli napraviti najbolji izbor.