Saveti

Kako odabrati slavinu?

Kao da uređenje enterijera nije samo po sebi dovoljno zahtevno, dodatno taj zadatak može da oteža i beskonačna ponuda proizvoda koja postoji na tržištu. Svakako je dobro da je izbor veliki, ali ponekad to zaista može biti i otežavajuća okolnost. Kome verovati: trgovcima koji nude baš taj brend kao najbolji, ili proizvođačima koji “garantuju” da će proizvod trajati duže od garantnog roka, ili možda komšiji koji je skoro renovirao stan, pa je apsolvirao na temu “odabir pločica i baterija za kupatilo”.

Svakako zadatak nije lak, pa ćemo pokušati sa nekoliko praktičnih informacijama da pomognemo da suzite izbor na nekoliko opcija.

Podela baterija za kupatilo po nameni

Vrlo je jasna podela baterija o nameni, pa se tu svakako morate upustiti u pojedinačnu potragu za baterijama za umivaonik ( ili lavabo ) i za kadu. Ukoliko vaše kupatilo ima dovoljno prostora za to, možete u isto dodati i bide, pa vam je u tom slučaju potrebna još jedna baterija za bide.

Izbor baterija za kupatilo po načinu ugradnje

Unapređenje u načinu proizvodnje, modernizacija i primena novih materijala donele su i značajne novine u oblasti vodovodnih instalacija i u kupatilima, tako da postoji više opcija montaže armatura u skladu sa instalacijama. Upotreba PVC cevi za vodovodne instalacije daje veću fleksibilnost u kreiranju rasporeda u kupatilu.

Baterija montirana na umivaonik

Kada je u pitanju način ugradnje, baterija se može montirati na zid ili na sanitariju. Ovo se naročito odnosi na umivaonike. Najčešće se baterija za umivaonik montira direktno na umivaonik gde postoji predviđen otvor za bateriju. Dakle, važno je da znate koji umivaonik ćete nabaviti, pa u skladu sa tim birate bateriju koja na njega ide. Ukoliko je instalacija postavljena za bateriju koja se montira na zid, onda vodite računa da odaberete umivaonik u skladu sa tim.

Baterija montirana na zid

Takođe, baterija za umivaonik može imati dovod tople i hladne vode iz zida, ili može biti povezana na mali bojler koji se upotrebljava samo za umivaonik. Ovo su takođe faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira baterije za umivaonik.

Uzidne slavine za kupatilo

U moderna kupatila, često se postavljaju uzidne baterije. Jasno je da izbor ove baterije mora biti usklađen sa postavljanjem instalacija u zidu, ali i izborom umivaonika.

Uzidna baterija za umivaonik

Baterije za kadu

Kada je baterija za kadu u pitanju, tu je broj nedoumica veći samim tim i što postoje i različite vrste kada, pa samim timi i odgovarajućih baterija

Dakle, kada su u pitanju tuš kade, baterija se svakako ugrađuje na zid, pa je važno odrediti poziciju tuš kabine i prilagoditi instalacije odabranoj bateriji. Najčešči izbor su baterije sa ručnim tušem i izlivom, ali i vrlo često sa usponskim tušem. On daje posebnu notu svakoj tuš kabini.

Baterija za tuš kadu

Vrlo moderna i efektna varijanta je uzidna baterija za tuš kadu.

Uzidna baterija za tuš kadu

Kada su u pitanju baterije za ležeće kade, ponovo imamo opciju baterije koja se montira na zid i one koje se montiraju na samu kadu kao i stojeće baterije.

Kolpa San kada Marilyn FS
Stojeća baterija za kadu

Izbor baterija za kupatilo po izgledu

Kada je estetika u pitanju, glavnu ulogu igra lični ukus onoga ko uređuje kupatilo. U beskonačnoj ponudi koja postoji na tržištu, bilo bi dobro da osmislite kako biste želeli da kupatilo izgleda. Da li je to rustični retro stil ili ultra moderno futurističko kupatilo. U skladu sa tim, možete odabrati baterije iz iste serije nekog proizvođača jer su serije upravo i osmišljene tako da budu usklađene u jednoj prostoriji. I u ovom segmentu proizvođači se utrkuju da ponude što raznovrsniju ponudu po pitanju materijala, boja, završnih obrada, ali i kvaliteta. Tako sada možete imati baterije crne boje, standardno – sjajne sa hrom završnicom, ali i retro baterijezlatne boje za kraljevski izgled vašeg kupatila.

Svakako uređenje kupatila jeste kompleksan posao koji zahteva i vreme i strpljenje kako bi se napravio dobar raspored i usaglasile želje i mogućnosti. Ukoliko vam je potreban savet oko izbora baterija za vaše novo kupatilo, naše ljubazno osoblje je na raspolaganju za sve sugestije i informacije koje vam mogu biti potrebne.

Naša ponudu baterija: