Saveti

Uređenje dečijeg kupatila

Ideje za decija kupatila

Napraviti zabavno i sigurno kupatilo za decu jednostavno je ako pri planiranju i opremanju prostorije obratite pažnju na osnovna načela. Na primer:

  • na ormariće stavite sigurnosne bravice,
  • pazite da oko kade i lavaboa nema oštrih ivica,
  • izaberite pod koji nije klizav i
  • nabavite mnogo igračaka kako bi deca, kupajući se, bila srećna.

Oprati zube ili ruke može biti teško kad se slavina ne može dohvatiti. Male stepenice koje se nece prevrnuti, a po potrebi se pomeraju, podstaknuće decu da se ujutro i pre spavanja samostalno umiju. Kad birate stepenice izaberite čvrst, ali lagan model koji deca samostalno mogu postaviti na odgovarajuće mesto.

Kako biste kupanje dece učinili što sigurnijim, izaberite kadu zaobljenih ivica, tako da ga male ruke pri ulasku i izlasku iz kade mogu čvrsto uhvatiti. Na zid pričvrstite jarko obojeni rukohvat da se deca za njega drže kad stoje, a na emajlirano dno kade postavite gumenu prostirku protiv klizanja.

Kako bi kupanje bilo što zabavnije, dopustite deci da uz vašu pomoć oslikaju keramičke pločice oko kade. Upotrebite posebne boje za keramiku koje se lako nanose i posle sušenja dugo traju. Takode, zanimljivo za decu može biti i ako je kada oslikana. Time deci kupatilo postaje mnogo zabavnije.

Važni detalji:

  • U kupatilo stavite korpu za prljav veš kako biste decu podstakli da u nju stave odeću, umesto da je ostavljaju razbacanu po podu;
  • Zbog hladnog kupatila deca će prigovarati i opirati se kupanju. Toplina, sveži peškiri i mnogo igračaka za kadu pomoći ce u savladavanju straha od kupanja;
  • Izaberite pod kojem ne smeta slučajno prosuta voda, ali dovoljno mekan i topao da po njemu deca mogu hodati bosa.

Related Posts