Saveti

Montaža vodokotlića

Zavisno od modela, vodokotlić s brtvilom postavite na wc šolju ili ga montirajte na zid, pa ga pomoću cevi za dotok vode povežite sa wc šoljom. Navoj ugaonog ventila omotajte trakom od konoplje ili teflona, te ga pričvrstite na instalaciju. Zatim s vezivnom cevi vodokotlić prikljucite na ugaoni ventil.

Podžbukni vodokotlić: Ovo elegantno rešenje možete upotrebiti kada nameravate staviti nove pločice na zid iza wc šolje. Pri tome na zadnju stranu zida najpre pričvrstite ugradni ram, a zatim na njega vodokotlić. Kad ga povežete sa wc šoljom, uradite još i pred-zid u masivnoj ili lakoj gradjevinskoj tehnici.

Oko trećine celokupne količine vode u domaćinstvu potroši se na ispiranje wc šolje. Zbog toga je upravo tu posebno važno da smanjimo količinu vode. Ako u vodokotlic ugradite pregradu za vodu, kotlić neće upotrebiti celokupnu količinu vode; voda će teći samo onoliko vremena, koliko dugo držite dugme. Ta pregrada za vodu predstavlja teg od nerdjajućeg legiranog čelika, koji jednostavno obesite u cev za ispiranje. Zbog toga pregradu možete staviti u svaki vodokotlić. Godišnje tako uštedimo do 8 000 litara vode po osobi.

 

Related Posts